Τσικνοπέμπτη στο Σπίτι

Το Τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι το μόνο που δεν ακολουθεί τους κανόνες του savoir vivre για αυτό και θέλει την περιποίηση του. Η Τσικνοπέμπτη δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη γιορτή απλά έχει χαρακτηριστεί ω η ημέρα κρεατοφαγίας πριν από τη νηστεία του Πάσχα.

Κρεατικά και Μαρινάρισμα

Οι πρωταγωνιστές αυτής της ημέρας είναι τα παϊδάκια, οι μπριζόλες, οι πανσέτες, τα λουκάνικα, το κοτόπουλο, τα μπιφτέκια και όποιο άλλο κρεατικό τραβάει η όρεξη σας. Η επιτυχία του τραπεζιού οφείλεται στο ταλέντο του ψήστη αλλά και στην μαεστρία της νοικοκυράς όσον αφορά στο μαρινάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας θα πρέπει να περάσει κάποιες ώρες σε μια μυρωδάτη μαρινάδα και έπειτα να ψηθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία (ανάλογα με τον τύπο του).

Για να φτιάξετε την μαρινάδα θα χρειαστείτε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά, όπως πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, σινάπι, μπούκοβο, ρίγανη, τζίντζερ, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο, λάδι, λεμόνι και μέλι. Εάν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμα μείγματα μπαχαρικών (bbq, cajun) από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά. Στο ακόλουθο σύνδεσμο σας έχουμε συνατγές για μαρινάδες αλλά και  μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα .

Συνοδευτικά

Από το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης δε θα μπορούσαν να λείπουν τα τυριά, ετοιμάσετε ένα πλατό με διάφορα τυριά και εάν έχετε όρεξη βάλτε σ’ ένα αλουμινόχαρτο ένα κομμάτι φέτα μαζί με ντομάτα, πιπεριά, λάδι, ρίγανη και λίγο πιπέρι καγιέν αφήστε τη να λιώσει στο γκριλ και πριν προλάβετε να πείτε κύμινο σίγουρα θα εξαφανιστεί.

Όσον αφορά στις σαλάτες προτείνουμε να μην αναλωθείτε στο να φτιάξετε κάτι πολύπλοκο, προτιμήστε μια χωριάτικη σαλάτα, ένα κρητικό ντάκο ή μια μαρουλοσαλάτα και φυσικά μην ξεχάσετε να φτιάξετε τζατζίκι ή τυροκαυτερή.

Μην παραλείψετε να ετοιμάσετε κυδωνάτες πατάτες στο φούρνο, εάν δεν σας παίρνει ο χρόνος, όσο θα ετοιμάζονται τα τσικνο-εδέσματα ρίξτε στη φριτέζα μια τηγανιά πατάτες, προτιμήστε καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο, θα ψηθούν γρήγορα και θα διατηρήσουν το χρυσαφένιο τους χρώμα.

Ποτά και Γλυκά

Βάλτε παγωμένες μπύρες και κόκκινο κρασί στο τραπέζι και είστε έτοιμοι…και μη ξεχάσετε το γαλακτομπούρεκο ή το σιμιγδαλένιο χαλβά για το τέλος…!

Να θυμάστε η καλύτερη Τσικνοπέμπτη είναι στο σπίτι με φίλους…!

 

 

Βρίσκεστε στο blog. Εάν θέλετε να παραγγείλετε προϊόντα επισκεφθείτε το eshop μας